| كل اللي عنده معلومه يدخل | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
شهد صبية نشيطة
رقم العضوية : 18 الدولة : البلد : السعوديه عدد المساهمات : 477 تاريخ التسجيل : 06/09/2012 المزاج : خايف من المستقبل
| موضوع: كل اللي عنده معلومه يدخل الجمعة سبتمبر 07, 2012 1:00 am | |
| السلام عليكم انا عضوه جديده في لمنتدى وعجبني اوي اوي لمنتدى ده بجد والله عشان كده حبيت اعمل حاجه حلوه على قدي حنعمل ايه اقول لكم كل اللي عنده معلومه عن اي حاجه تخص لطبخ تكتبوها زي ايه اقول لكم مثلا لما تجي تقطعي بصل خليه بالتلاجه لمده خمس 10 دقايق عشان عينك ماتنزل دموع 8) فهمتوا قصدي يلا كل اللي عندها معلومه تكتبها عشان ندعيلها بظهرلغيب وكدا كدا لها اجر لانها نشرت حاجه تفيد الانسان :queen: مين معايه وانا حدخل ارد عليكم واضيف معلومات لو معايه يلا نبدا :queen: | |
|
| |
عبير الزهور نائبة المديرة
رقم العضوية : 2 الدولة : البلد : فى رحاب جنة الرحمن عدد المساهمات : 8799 تاريخ التسجيل : 05/07/2012 العمر : 34 المزاج : منتظرة ولى العهد
| موضوع: رد: كل اللي عنده معلومه يدخل الجمعة سبتمبر 07, 2012 1:03 am | |
| انا ابدأ
عند سلق المكرونة نحط نقطة زيت الاكل حتى لا تلتصق ببعضها
مشكوووووووووووووورة حبيبتى موضوعك مفيد جدآآآآآآآآ
وانا معاكى ايد بإيد | |
|
| |
شهد صبية نشيطة
رقم العضوية : 18 الدولة : البلد : السعوديه عدد المساهمات : 477 تاريخ التسجيل : 06/09/2012 المزاج : خايف من المستقبل
| موضوع: رد: كل اللي عنده معلومه يدخل الجمعة سبتمبر 07, 2012 1:14 am | |
| يسعدني ويشرفني انك معايه ياقمر معلومه حلوه اوي تسلمي ماننحرمش منك | |
|
| |
عبير الزهور نائبة المديرة
رقم العضوية : 2 الدولة : البلد : فى رحاب جنة الرحمن عدد المساهمات : 8799 تاريخ التسجيل : 05/07/2012 العمر : 34 المزاج : منتظرة ولى العهد
| موضوع: رد: كل اللي عنده معلومه يدخل الجمعة سبتمبر 07, 2012 1:15 am | |
| ولا منك حبيبتى الغالية
يالا فرحينى بمواضيعك الجميلة علشان ادعيلك هههههههههه | |
|
| |
شهد صبية نشيطة
رقم العضوية : 18 الدولة : البلد : السعوديه عدد المساهمات : 477 تاريخ التسجيل : 06/09/2012 المزاج : خايف من المستقبل
| موضوع: رد: كل اللي عنده معلومه يدخل الجمعة نوفمبر 02, 2012 5:02 am | |
|
- عندما تزيد كمية الملح في الطعام ضعي حبة بطاط في القدر.
- كلما قست مقدار كاسة الدقيق او الارز يجب مسح فوهة الكاسة من اعلى بحد السكين حتى يكون لديك المقدار المطلوب.
- يجب عدم استخدام زيت القلي أكثر من ثلاث مرات.
- لتطرية لحم الستيك تفرك كل قطعة بمزيج من الخل والزيت وتترك لمدة ساعتين.
- عند الانتهاء من تقشير الباذنجان الأسود ضعيه في قدر به ماء وملح حتى لا يسود لونه.
- عند إعداد السلطة لا تضعي عليها الليمون والملح الا وقت التقديم حتى لا تذبل خضرواتها.
- عند تقشير الفاكهة ضعي عليها 4 كاسات ممزوجة مع نصف ليمونة حتى لا يسود لونها.
- ضعي قليلا من أي زيت نباتي على الزبدة عند غليها حتى لا تحترق.
- لا تقلي البطاط إلا في زيت حار حتى لا تمتص الزيت.
- تجنبي الخفق الزائد في الكيك لأنه يؤدي إلى دخول كمية من الهواء وتتمدد بحرارة النار فتصبح بها ثقوب.
- يجب نخل الطحين قبل إعداد أي صنف.
- عندما تكون المقلاة جديدة ضعي عليها قليلا من الخل وضعيها على النار وعند الغليان ارفعيها من النار وهذا يمنع التصاق الطعام بعد ذلك.
- لمنع تطاير رذاذ القلي رشي قليلا من الملح فوق المقلاة.
- لو بقي من الكعك قطع زائدة غطيها بغطاء نايلون وضعيها في الثلاجة حتى لاتنشف وتبقى طرية.
- عند سلق المعكرونة أضيفي ملعقة طعام زيت في ماء السلق حتى لا تلتصق المعكرونة.
- يجب تصفية المكرونة من ماء السلق في الحال بعد النضج وغسلها بماء بارد.
- ضعي الطحين في إناء محكم وفي مكان غير رطب حتى يعيش أطول.
- ضعي البصل في قدر به ماء قبل تنظيفه لمدة نصف ساعة حتى لا تدمع عيناك عند تقطيعه أو ضعي حبات البصل في الفريزر لمدة نصف ساعة.
- بللي يدك بالماء عند تقطيع الثوم حتى لا تلتصق بيديك.
- عند عجن أي عجينة بها خميرة بيرة اعجنيها بماء دافئ.
- لتنظيف الخلاط ضعي به قليل من الماء الساخن الممزوج بقطرات من مستحضر التنظيف وأشعلي الخلاط لثوان معدودة.
- لكي تحصلي على كمية أكثر من عصير البرتقال أو الليمون ضعيه في ماء حار لمدة عشر دقائق دون قطعه وادعكيه بيد ثم اقطعيه واعصريه.
| |
|
| |
ناردين مشرفة قسم أسرار البنات
رقم العضوية : 14 الدولة : البلد : فى بيتى العزيز عدد المساهمات : 2061 تاريخ التسجيل : 29/08/2012 العمر : 33 المزاج : عايشييين
| موضوع: رد: كل اللي عنده معلومه يدخل الجمعة نوفمبر 02, 2012 6:27 pm | |
| واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو
تسلميلنا اختى | |
|
| |
شهد صبية نشيطة
رقم العضوية : 18 الدولة : البلد : السعوديه عدد المساهمات : 477 تاريخ التسجيل : 06/09/2012 المزاج : خايف من المستقبل
| موضوع: رد: كل اللي عنده معلومه يدخل الجمعة نوفمبر 02, 2012 7:53 pm | |
| الله يسلمك ابقي شاركينا ياقمر | |
|
| |
شهد صبية نشيطة
رقم العضوية : 18 الدولة : البلد : السعوديه عدد المساهمات : 477 تاريخ التسجيل : 06/09/2012 المزاج : خايف من المستقبل
| موضوع: رد: كل اللي عنده معلومه يدخل السبت نوفمبر 17, 2012 8:58 pm | |
| ذا قمتي بنخل الدقيق مرتين أو اكثر فإنك بذلك تحصلين علي كيكة هشه بدرجه كبيره
لحفظ أنواع الجبنة المختلفة لفترة طويلة دون أن يصيبها العفن ضعي في العلبة قطعتي سكر
لسهوله تقطيع التورتة المزين سطحها بالفاكهة والجلي اغمسي السكين في ماء ساخن عند كل مره تقطعين فيها
| |
|
| |
عبير الزهور نائبة المديرة
رقم العضوية : 2 الدولة : البلد : فى رحاب جنة الرحمن عدد المساهمات : 8799 تاريخ التسجيل : 05/07/2012 العمر : 34 المزاج : منتظرة ولى العهد
| موضوع: رد: كل اللي عنده معلومه يدخل الإثنين نوفمبر 19, 2012 7:35 pm | |
| شهودة انتى عايزة مين تشاركك
ناردين
بلا نيلة دى مبتعرفش تفتح البوتاجاز ههههههههههههههههههههههه | |
|
| |
نور الشام مديرة منتدى أحلى صبايا
رقم العضوية : 1 الدولة : البلد : في قلب الحبايب عدد المساهمات : 5141 تاريخ التسجيل : 05/07/2012 العمر : 47 المزاج : راااااااااايقة
| موضوع: رد: كل اللي عنده معلومه يدخل الإثنين ديسمبر 10, 2012 11:20 pm | |
| معلومات حلوة جدا
و عندي معلومة مهمة للطبخ ضعي ثلاث نقط من عصير الليون فوق الشربات حتى لا يتجمد و يبقى لزجا | |
|
| |
| كل اللي عنده معلومه يدخل | |
|